EUR
CZK

Blog

V čom sú vegánske štetce od EMANI také jedinečné?

7. July 2022

ZVIERACIE CHLPY VS VEGÁNSKE – syntetické

Ako sa rozhodovať pri voľbe správneho štetca - zvoliť prírodný alebo syntetický? 

Výber dokonalých štetcov na make-up nie je ľahká úloha, najmä ak sa snažíte žiť svoj život, ktorý je šetrný k životnému prostrediu. Nové technológie vo výrobe znamenajú, že syntetické materiály sú kvalitnejšie ako kedykoľvek predtým, ale čo životné prostredie?

Mnoho profesionálov v kozmetickom priemysle dlhé roky považovalo zvieracie chlpy alebo prírodné štetce na make-up za najvyššiu kvalitu. A teraz, s rastúcim sociálnym povedomím, sa spoločnosť začala zaujímať o etické rozhodnutia založené na minimalizácii dopadu na životné prostredie a ľudské zdravie.

EMANI Vegan Cosmetics sa pozerá na zdravé líčenie z komplexného uhla. Preto si zakladá nie len na tom, aby všetky produkty boli prírodného zloženia, bez testovania na zvieratách a s ohľadom na životné prostredie, ale aj na najvyššej kvalite štetcov, s ktorými chceme získať dokonalú aplikáciu make-upu, púdru, či lícenky bez toxínov. 

Aké štetce nájdete u nás a ako ich správne používať?

Predstavíme vám kompletnú ponuku vegánskych štetcov od EMANI Vegan Cosmetics vďaka ktorým vykúzlite dokonalé líčenie s prírodnou vegánskou dekoratívnou kozmetikou od EMANI. Každá strana štetca je navrhnutá tak, aby poskytovala optimálne výsledky aplikácie.

Obojstranný štetec na púder a podklad

Hustejšia strana štetca je vhodná na nanášanie púdrov. Skosená strana do špičky je ideálna pre aplikáciu podkladového séra alebo korektora v okolí očí. Na štetec naneste podkladové sérum (Primer 7v1Primer 10v1Sleep & Renew) a rovnomerne nanášajte na pleť. 

Štetcom naberte púder  (HD BambooBye Bye Shine) a rovnomerne nanášajte na pleť. Každá strana štetca je navrhnutá tak, aby poskytovala najlepšie výsledky aplikácie.

1660998140-puder-a-primer.png

Obojstranný štetec na tvár (make-up, rozjasňovač)

1660998711-rozjasnovac-a-make-up-stetec.png

Obojstranný štetec na tvár ideálny pre nanášanie highlighteru na tvár a na nanášanie make-up. Skosená strana štetca je na nanášanie HYDRA WEAR +PLUS make-upu, aby sme docielili dokonalé krúživé pohyby pre ukladanie pigmentov do pokožky. Vejárová kefa štetca pomôže s dokonalým nanesením rozjasňovača, aby dodal pleti svieži look a jas. 

Obojstranný štetec na kontúrovanie

1657191625-obojstranny-stetec-na-konturovanie.png

Obojstranný štetec na tvár ideálny pre vytvorenie dokonalej kontúry tváre.  Skosený pre presnosť obrysu a tvarovanie tváre do dokonalosti.

Kontúrovanie sa robí skosenejšou (hutnejšou) stranou, používame na malé plochy, pre dosiahnutie presnej línie. Napríklad na zúženie nosa alebo pod bradov. 

Opačná strana je jemne skosená aby pri nanášaní bronzera alebo lícenky produkt „rozprćhol“ do stratena a nesústredil sa v zhlukoch. 

Štetec na obočie a oči

1657191627-stetec-na-obocie-a-oci.png

Obojstranný štetec na vyčesanie a úpravu obočia a ľahké nanesenie očnej linky alebo gélovej farby na obočie. Špičky vlákien štetca sú tenké a mäkko skosené, aby vytvorili bezkonkurenčnú presnosť linky. 

Štetce na očné tiene

Špička štetca je jemne mäkko skosená, aby vytvorila presnú líniu očných tieňov. Štetec je navrhnutý tak, aby poskytoval komfort pri nanášaní aj krémových očných tieňov.

1657191627-stetce-na-ocne-tiene.png

Štetec na pery a oči

Špičky štetca sú mäkko skosené, aby vytvorili presnú líniu ťahu. Veľmi ľahko sa používa. Každá strana je navrhnutá tak, aby poskytovala správne výsledky nanesenia. Získame s ním jasné kontúry pier a líčenie očí na štýl "dymové oči". 

Výhody syntetických verzus prírodných

Bez týrania zvierat – jednoducho najbezpečnejšia voľba, ak ste vegán alebo máte obavy o dobré životné podmienky zvierat.

Cenovo dostupné – syntetické kefy sú vo všeobecnosti cenovo dostupnejšie.

Bez alergií – veľa ľudí je citlivých na zvieracie chlpy a často môžu reagovať rovnako citlivo aj na prírodné kefy.

Čistenie a sušenie – syntetické kefy sa čistia oveľa jednoduchšie, čím sa zabezpečí minimálne hromadenie baktérií a nežiadúcich kožných reakcií. Syntetický materiál schne rýchlejšie ako prírodné vlákna.

Ľahká nanášanie aj krémových produktov – syntetické štetce sú fantastické pre krémové produkty, ako sú rozjasňovače, podkladová báza a krémová lícenka. Je to spôsobené nedostatkom pórov alebo kutikuly na vláknach.

Žiadne uvoľnené vlasy/vlákna – zo štetinky štetca nič nevypadáva a na pokožke po aplikácii nezostávajú žiadne uvoľnené vlásky ani vlákna.

Ako sa správne starať o štetce na líčenie? 

Čistenie štetcov na líčenie je krok, na ktorý sa často zabúda a môže viesť k hromadeniu baktérií na štetci, čo vedie k podráždeniu pokožky. Špinavé štetce môžu tiež viesť k použitiu nadmerného množstva produktu a zároveň k menej dokonalému výsledku líčenia.

Chcem predĺžiť životnosť štetcov

Časté čistenie syntetických kief sa odporúča kvôli olejom zostávajúcim na povrchu vlákien. Ich hromadenie môže viesť k podráždeniu pokožky. Čistenie zároveň znižuje vypadávanie vlákien a predlžuje životnosť kefy. Odporúčame, aby ste štetce skladovali opatrne, keď ich necháte poskakovať v zásuvkách na make-up alebo toaletných taštičkách, životnosť štetca sa rapídne zníži. Skladovanie kefiek v chránenom vrecku na kefy pomôže zachovať kvalitu a životnosť kefiek.

Ako často si máme čistiť štetce?

Odporúčame používať ekologické čističe štetcov. Štetce by ste si mali čistiť každých sedem až štrnásť dní (ak ich používate iba vy sama). 

Kroky na čistenie štetcov na make-up

  1. Jemne vmasírujte ekologický čistič štetcov a vodu do štetín kefy.
  2. Vytvarujte štetec do pôvodného tvaru
  3. Vysušte naplocho na čistom uteráku alebo zaveste štetinami smerom nadol. Vyhnite sa tomu, aby štetiny smerovali nahor, pretože voda môže presakovať do švíkov rukoväte, čo znižuje kvalitu kefy.

Pre osobné použitie opakujte tieto kroky každých 7 až 14 dní.

Získali ste prehľad o tom aké sú výhody našich štetcov? 

Žiadne chemické spracovanie, bielenie alebo farbenie vlasu. Šetrné k prírode aj k zvieratám. 

Ešte stále zvažujete, ktorý si vybrať? 

Dáme vám malý tip – začnite štetcom na make-up - Obojstranný štetec na tvár (make-up, kontúra). Je to prvý kontakt produktu – make-upu s našou pokožkou. Ak na nanášanie používate prsty, skúste si uvedomiť koľko baktérií nanesiete počas aplikácie make-upu na svoju pleť. Vďaka štetcu docielime dokonalé rozloženie make-upu – bez čiar, trhlín a nerovnosti. Krúživé pohyby počas aplikácie zaručia správne ukladanie pigmentov do pokožky a tá bude farebne zjednotená, bez viditeľných prechodov. 

Predsa si nie ste isté? Kedykoľvek sa nám ozvite a radi vám s výberom pomôžeme.

Samozrejme nezabudnite na naše heslo, NENAKUPUJTE, ale VOLAJTE.

☎️0910 222129

💻podpora@beligo.sk

Team Beligo ®

7. July 2022