EUR
CZK

Blog

Očarujúca krása zvnútra: Prebiotiká a Probiotiká v kozmetických produktoch

24. November 2023

V dnešnom rušnom svete, kde je starostlivosť o pleť viac než len povrchnou záležitosťou, stále viac ľudí hľadá inovatívne spôsoby, ako dosiahnuť krásu, ktorá vyžaruje zvnútra. A práve v tomto kontexte začínajú zaznievať dva magické pojmy v oblasti kozmetiky: prebiotiká a probiotiká. Čo však tieto trendy označujú a aké výhody môžu priniesť našej pokožke?

1708616164-plet-zrelej-zeny.png

Prebiotiká a Probiotiká v kozmetike: Základné rozdiely

Než sa pustíme do sveta prebiotík a probiotík v kozmetike, je dôležité pochopiť základy týchto pojmov. Prebiotiká sú látky, ktoré slúžia ako potrava pre prospešné mikroorganizmy, zatiaľ čo probiotikásamotné tieto mikroorganizmy, najčastejšie baktérie, ktoré prispievajú k zdraviu nášho organizmu.

Probiotiká: Priatelia našej Pleti

Probiotiká sa stali hviezdami v oblasti starostlivosti o pleť a to nie náhodou. Tieto prospešné baktérie nielenže pomáhajú udržiavať rovnováhu mikrobioty pokožky, ale zároveň majú schopnosť bojovať proti patogénnym mikroorganizmom a posilňovať obranyschopnosť pokožky. Probiotiká môžu tiež prispievať k znižovaniu zápalových reakcií, čím zanechávajú pokožku upokojenú a vyváženú.

Prebiotiká: Nutričný Boost pre vašu pleť

Prebiotiká v kozmetike sú ako superpotrava pre mikroorganizmy, ktoré už bývajú na pokožke. Tieto látky poskytujú optimálny prostredie pre rast prospešných mikroorganizmov, čím podporujú prirodzenú rovnováhu mikrobioty. Okrem toho prebiotiká napomáhajú udržiavať správnu hydratáciu pokožky, čím ju chránia pred vysušením a zlepšujú jej celkovú kondíciu.

Ako zaradiť Prebiotiká a Probiotiká do starostlivosti o pleť?

Výber správnych produktov je kľúčový. Tieto produkty môžu zahŕňať pleťové krémy, séra, ale aj čistidlá, ktoré poskytujú pokožke dennú dávku lásky od mikroorganizmov.

Prospešné probiotiká nájdete v našom produkte SLEEP – Regeneračné a upokojujúce prírodné nočné super sérum proti starnutiu pleti. Neobsahuje žiadnu vodu a napomáha obnove pleti počas spánku. Toto prírodné super sérum pomáha pokožke udržať vlhkosť, zatiaľ čo jej prirodzené enzýmy posilňujú antioxidanty, ktoré obnovujú pokožku a pomáhajú bojovať proti jemným líniám a vráskam. Obsahuje až 85% fermentovaných extraktov z ovocia laktobacillus – prospešné probiotiká pre obnovu pokožky. Okrem pleti je vhodné, dokonca až žiadúce sérum aplikovať aj na krk, dekolt a chrbty rúk. pre lepšiu regeneráciu a zlepšenie vitality pokožky.

Prospešné prebiotiká obsahujú naše produkty z kolekcie QUINOA. Ide o sadu denného, nočného a očného krému a séra. Denný hydratačný krém je špeciálne zložený z prísad,  ktoré posilňujú lipidovú bariéru pokožky a pripravujú pleť na nový deň. Zloženie krému obsahuje aj šťavu Yacón, ktorá je bohatá na frukto-oligosacharidy, ktoré pôsobia ako prebiotiká. Denný krém udržiava pleť počas dňa neustále hydratovanú. Nočný vyživujúci krém využíva stav nočného pokoja na posilnenie bariérovej funkcie pokožky.

Pred začatím nového režimu starostlivosti o pleť s prebiotikami a probiotikami konzultujte svoj výber s odborníkom na pokožku. Každý má jedinečnú pokožku, a preto odborný názor vám môže pomôcť nájsť najlepšie riešenie pre vaše individuálne potreby. Neváhajte sa na nás v rámci požiadavky o konzultáciu kedykoľvek obrátiť! Sme tu pre vás, skutočne kedykoľvek – 0910 222 129.

ZDRAVÁ POKOŽKA ZVNÚTRA VON!

Prebiotiká a probiotiká otvárajú nové dvere v oblasti kozmetiky, prinášajúc so sebou možnosť dosiahnuť zdravú a krásnu pokožku zvnútra. Integrácia produktov obsahujúcich tieto látky do nášho každodenného rituálu starostlivosti o pleť môže posilniť mikrobiálnu rovnováhu pokožky a viesť k vyváženému, žiarivému vzhľadu. Nech vaša krása žiari zvnútra von a objavte tajomstvo prebiotík a probiotík v kozmetike už dnes – všetko potrebné nájdete na našom eshope! 

Ak potrebujete poradiť - obráťte sa na nás. Budeme sa snažiť čo najlepšie vám pomôcť s výberom, ktorý bude najvhodnejší pre vašu konkrétnu potrebu.

Kedykoľvek sa nám ozvite a radi vám s výberom pomôžeme.

PS. Nezabudnite na naše heslo, NENAKUPUJTE, ale VOLAJTE.

☎️0910 222129

💻podpora@beligo.sk

Team Beligo ®

24. November 2023