EUR
CZK

Blog

Vaša pleť nemusí byť dokonalá, aby bola krásna

5. December 2023

Dokonalá pleť, dokonalý make-up, dokonalé vlasy, dokonalé telá, zoznam nikdy nekončí. V digitálnom svete poháňanom reklamou, v ktorom žijeme, sme neustále obklopení obrazmi modernej dokonalosti. Žijeme v dobe photoshopu a filtrov. Niekedy je ťažké rozlíšiť, čo je skutočné a čo upravené, čiary sú tak rozmazané. Môže nás to prinútiť vyzerať dokonale, ale v skutočnosti nie je  dokonalý nikto. Očakávanie bezchybného vzhľadu 24 hodín denne, 7 dní v týždni môže byť skľučujúce, vždy nás delí pár sekúnd od snímky alebo príspevku, ktorý môže vidieť celý svet, najmä ak máte problémy s citlivou pokožkou .

Vieme, že to chápete, od mnohých z vás sme počuli o problémoch s citlivou pokožkou. Poznáme aj príbeh našej zákazníčky, ktorá pracovala v lekárni. Po tom, čo ju trápilo hrozné akné, dala výpoveď, pretože nemala pocit, že by reprezentovala zdravie a zaslúžila si tam pracovať. Nikto by sa nemal cítiť beznádejne alebo nedostatočne dobrý len kvôli vzhľadu svojej pokožky. Bohužiaľ, toto sú veľmi bežné pocity pre tých, ktorí sa zaoberajú vážnymi kožnými problémami. Štúdie ukázali, že boj s akné môže spôsobiť problémy so sebavedomím, depresiu, pocity izolácie a úzkosť. 

1708615651-zrela-plet.png

Tieto pocity môžu viesť k tomu, že sa ľudia stiahnu od priateľov a rodiny, od spoločenských aktivít a od hľadania profesionálnych príležitostí a pokroku. Myšlienka, že ste nejakým spôsobom menej alebo nehodní kvôli vnímaným nedokonalostiam, je nesprávna.

Každý jeden z nás je cenný, hodný dobrých vecí a môže mať pozitívny vplyv a zmeniť svet. Krása je oveľa viac ako to, ako vyzeráme navonok. Takže hovoríme, zbavme sa očakávania dokonalého vzhľadu. Buďme skutoční, samy sebou, sami so sebou a spolu navzájom. Skutočná koža má chĺpky. Má textúru a hrbolčeky. Skutočná pokožka má jemné linky a vrásky, ale tiež sa potýka s vyrážkami. Skutočná pokožka má suché, odlupujúce sa škvrny a má ekzém a niekedy aj rosaceu.

 Začnime od seba a šírme posolstvo o inkluzívnosti krásy; nachádzajme spôsoby ako žiť s rôznorodosťou a ako čerpať z rôznorodosti. Pracujme s tým, čo máme, naučme sa prijať a vylepšiť svoje prirodzené črty, neskrývajme sa za masku či filter. Rozlúčte sa s umelými, falošnými, toxickými prísadami a nereálnymi očakávaniami krásy. 

Potrebujeme skutočné produkty, ktoré nám pomôžu zlepšiť našu pleť! Produkty vegánskej prírodnej kozmetiky EMANI – pracujú pre nás! Dokážu nám splniť naše tajné prianie: Chceme sa na konci dňa odlíčiť a mať stále pocit, že naša pleť je žiarivá, žiariaca a dovolíme si povedať, že ZDRAVŠIA ako kedykoľvek predtým!

Bez ohľadu na vek alebo životnú etapu, chceme produkty, ktoré skutočne FUNGUJÚ. Vyberajme si make-up a všetky ostatné kozmetické produkty, ktoré sú zdravé a výživné pre našu pleť. Produkty, ktoré sú bezpečné pre naše telo a etické pre našu planétu. Vyberme si udržateľné možnosti bez krutosti na zvieratách. 

1708615666-zrela-plet.png

Krása začína zvnútra von. Krása je o sebavedomí, radosti a láskavosti. 

Áno, EMANI produkty sú 100% vegánske, s certifikáciou Peta, 100% bez lepku a bez nežiaducich prísad, ale sú tiež dlhotrvajúce, vysoko výkonné a tiež úplne očarujúce! S našimi make-upovými produktmi zaobchádzame tak, ako keby to bola vaša línia starostlivosti o pleť, pretože chceme, aby ste mali to najlepšie! Prečítajte si aj náš článok PREČO EMANI?

„ Pozitívne ovplyvňujeme svet prostredníctvom našej kozmetiky v nádeji, že začne reťazovú reakciu v celom ľudstve. “ - Michelle Doan (zakladateľka EMANI Vegan Cosmetics)

Záleží na tom, ako hovoríme sami so sebou a na veciach, ktoré si hovoríme. Začnite tým, že prestanete očakávať, že budete dokonalí. Snažte sa venovať veľkú pozornosť svojim myšlienkam a uvedomujte si negatívne myšlienky alebo prílišnú kritiku voči sebe. Skúste a uznajte, že nikto nie je dokonalý a je to nereálny štandard. Povedzte si, že ste  silné, rozumnékrásne, aj keď tomu ešte neveríte, stanovte si zámer. 

Namiesto toho, aby ste sa sústredili na to, čo vnímate ako nedostatky alebo nedokonalosti, skúste sa zamerať na to, čo sa vám na sebe páči . Možno je to váš úsmev, vaše oči, vaša lojalita, vaša láskavosť voči ostatným, vaša vášeň alebo vaša sila. Krása nie je jedna vec, je to niečo jedinečné pre každého jednotlivca a spôsob, akým sa to rozhodne vyžarovať do sveta. 

Vnútorná dôvera začína v nás samých. Každá z nás je schopná veriť, že je krásna, a premietať rovnakú pozitivitu do sveta. Skutočnosť  je krásna a krása je v nedokonalostiach. 

Ak potrebujete poradiť - obráťte sa na nás. Budeme sa snažiť čo najlepšie vám pomôcť s výberom, ktorý bude najvhodnejší pre vašu konkrétnu potrebu.

Kedykoľvek sa nám ozvite a radi vám s výberom pomôžeme.

PS. Nezabudnite na naše heslo, NENAKUPUJTE, ale VOLAJTE.

☎️0910 222 129

💻podpora@beligo.sk

Team Beligo ®

5. December 2023