EUR
CZK

Blog

Slnečná ochrana pre zrelú pleť: Prečo je SPF 50 nevyhnutnosťou? (3.časť)

18. June 2024

Už sme si povedali o prvom kroku v rámci správnej starostlivosti a tým je: ČISTENIE A EXFOLIÁCIA – článok si môžete prečítať tu: Pleť po 50-tke – Kde začať v rámci správnej starostlivosti (časť 1). V ďalšom článku sme si viac rozobrali najlepšie pleťové krémy pre zrelú pleť (časť 2) a dnes uzatvoríme túto sériu témou ochrany pleti po 50-tke a prečo vlastne potrebujete SPF 50.

Dôležitosť SPF ochrany pre každú pleť

Každá pleť má byť chránená pred slnečným žiarením. Zrelá pleť po 50-tke vyžaduje špeciálnu starostlivosť. S pribúdajúcim vekom sa naša pleť mení – stáva sa tenšou, suchšou a citlivejšou. Preto je dôležité venovať jej zvýšenú pozornosť a poskytnúť jej dostatočnú ochranu pred slnečným žiarením, ktoré môže urýchliť proces starnutia a spôsobiť pigmentové škvrny. V tomto článku sa pozrieme na dôležitosť SPF ochrany a predstavíme vám niektoré denné krémy z našej ponuky, ktoré vám pomôžu udržať vašu pleť krásnu a zdravú.

Naše produkty pre zrelú pleť s SPF ochranou

V nasledujúcej časti vám predstavíme niekoľko výnimočných produktov, ktoré nielenže poskytujú potrebnú hydratáciu, ale tiež celoročne chránia vašu pleť pred škodlivými UV lúčmi.

NATURAGE Hydratačné krémy s kyselinou hyalurónovou a SPF 30

Jedným z produktov, ktoré vynikajú svojou schopnosťou hydratovať a chrániť pleť, sú hydratačné krém z produktovej línie NATURAGE. Krémy sú špeciálne vyvinuté pre zrelú a citlivú pleť, pričom ich zloženie obsahuje kyselinu hyalurónovú a bambucké maslo. Tieto zložky poskytujú dlhodobú hydratáciu a vyživenie pokožky, čo je dôležité pre udržanie mladistvého vzhľadu a elasticity pleti. S SPF 30 ponúka dobrú úroveň ochrany pred slnečnými lúčmi, avšak počas letných mesiacov je vhodné doplniť starostlivosť o pleť aj produktmi s vyšším ochranným faktorom.

Krém NATURAGE nielen hydratuje, ale aj vyplňuje vrásky a vypína pleť, čo prispieva k jej žiarivejšiemu a mladšiemu vzhľadu. Jeho zvlhčujúci účinok je vedecky dokázaný a je vhodný aj pre citlivú pokožku, čo potvrdzujú dermatologické testy. Vďaka pravidelnému používaniu tohto krému môžete dosiahnuť okamžitú hydratáciu pleti a efektívnu ochranu pred slnkom, čo je základom pre udržanie zdravého a mladistvého vzhľadu pleti aj po 50-tke.

V ponuke máme NATURAGE krémy pre normálnu, zmiešanú aj suchú pleť.

CC krém s intenzívnou ochranou SPF 15

Pre zrelú pleť je dôležité nielen hydratovať a chrániť pred slnečným žiarením, ale aj vyrovnávať farebný tón a zakrývať drobné nedokonalosti. CC krém je skvelým riešením, pretože kombinuje korektor, make-up a rozjasňovač v jednom produkte. Tento krém je navrhnutý tak, aby pleť zjednotil, skryl začervenanie a dodal jej prirodzený lesk. S ľahkou konzistenciou, ktorá nezanáša póry a neusadzuje sa vo vráskach, je ideálny na každodenné použitie. Aj keď obsahuje SPF 15, čo poskytuje základnú ochranu pred slnečným žiarením, počas leta je vhodné používať aj produkt s vyšším SPF, aby ste zabezpečili dostatočnú ochranu.

CC krém je výborný na zakrytie pigmentových škvŕn a na zjednotenie tónu pleti, čo je obzvlášť dôležité pre zrelú pleť, ktorá môže trpieť rôznymi farebnými nezrovnalosťami. Jeho hydratačné a upokojujúce vlastnosti z neho robia skvelý produkt pre všetky typy pleti, vrátane citlivej. Ak hľadáte ľahký, nadýchaný krém, ktorý poskytuje viac ako len základnú starostlivosť, CC krém s intenzívnou ochranou SPF 15 je tou správnou voľbou.

Skrášľujúci balzam BB krém s SPF 15

BB krémy sú populárne vďaka svojej schopnosti kombinovať niekoľko funkcií v jednom produkte. Skrášľujúci balzam BB krém s SPF 15 je ideálny pre mladú pleť alebo pre pleť bez výrazných nedokonalostí, ktorá potrebuje ľahký produkt na denné použitie. Tento BB krém hydratuje, rozjasňuje a zjednocuje tón pleti, čo je dôležité pre udržanie zdravej a krásnej pokožky. Hoci obsahuje SPF 15, čo poskytuje základnú ochranu pred UV žiarením, v letných mesiacoch je vhodné kombinovať ho s produktmi s vyšším SPF pre optimálnu ochranu.

BB krém je vynikajúcou voľbou pre ženy, ktoré hľadajú ľahký make-up, ktorý zároveň poskytuje starostlivosť o pleť. Jeho nadýchaná konzistencia sa ľahko nanáša a nezanáša póry, čo je ideálne pre každodenné použitie. Tento krém dodáva pleti prirodzený, zdravý vzhľad bez výrazného krytia, takže je skvelý na bežné dni, keď chcete vyzerať upravene, ale zároveň prirodzene. Ak preferujete ľahké a viacúčelové produkty, skrášľujúci balzam BB krém s SPF 15 je pre vás ideálny.

Bieliaci denný krém účinný v boji proti pigmentovým škvrnám

S pribúdajúcim vekom sa mnohé ženy stretávajú s problémom pigmentových škvŕn, ktoré môžu byť dôsledkom nadmerného vystavenia slnečnému žiareniu. Bieliaci denný krém je navrhnutý tak, aby tento problém riešil efektívne. Obsahuje extrakt z koreňa ázijskej sophora flavescens a kiwi vody, ktoré spolupracujú na redukcii viditeľných pigmentových škvŕn. Pravidelné používanie tohto krému pomáha zjednotiť tón pleti a zlepšiť jej celkový vzhľad.

Krém tiež obsahuje vitamín C, ktorý zjemňuje tmavé pigmentácie a podporuje celkovú žiarivosť pleti. Hoci obsahuje SPF 15, čo poskytuje základnú ochranu, je dôležité používať aj produkty s vyšším SPF, aby ste zabezpečili kompletnú ochranu pred škodlivými UV lúčmi. Bieliaci denný krém je skvelým riešením pre ženy, ktoré chcú redukovať pigmentové škvrny a dosiahnuť jednotnejší tón pleti. Jeho hydratačné vlastnosti zároveň zabezpečujú, že pleť zostáva jemná a vyživená.

Pri výbere správnej starostlivosti o pleť je dôležité zohľadniť nielen ochranný faktor, ale aj hydratačné a vyživujúce vlastnosti produktov. Preto nezabúdajte, že počas letných mesiacov by ste mali svoju pleť chrániť aj produktmi s vyšším SPF, aby ste predišli poškodeniu a predčasnému starnutiu pleti.

Prečo je SPF 15 nedostatočný?

Predstavili sme vám denné krémy s SPF 15 až SPF 30, ktoré poskytujú základnú ochranu. Avšak v letných mesiacoch, v období intenzívneho slnečného žiarenia je táto úroveň ochrany nedostatočná. Vždy našim zákazníkom odporúčame používať produkty s SPF 50, aj keď tieto zatiaľ v našej ponuke nenájdete. 

SPF 15 poskytuje ochranu pred približne 93% UVB žiarením, čo znamená, že 7% žiarenia stále preniká do pokožky. Pre porovnanie, SPF 50 blokuje až 98% UVB žiarenia, čo je významný rozdiel v ochrane pleti. Táto vyššia úroveň ochrany je zvlášť dôležitá pre zrelú pleť, ktorá je prirodzene citlivejšia na slnečné poškodenia a pigmentové škvrny. Používanie produktov s SPF 50 zabezpečuje spoľahlivejšiu ochranu pred slnečnými lúčmi a pomáha predchádzať predčasnému starnutiu pleti, vrátane tvorby vrások a straty elasticity. Preto odporúčame investovať do produktov s vyšším SPF, aby ste zabezpečili optimálnu ochranu a zdravý vzhľad pleti najmä v letných mesiacoch. 

Podľa čoho vybrať produkt s SPF 50? 

Pri výbere produktu s ochranným faktorom SPF 50 pre vašu pleť je dôležité zvážiť niekoľko kľúčových faktorov. Prvým krokom je zohľadniť vašu typ pleti a jej individuálne potreby. Pre zrelú pleť je vhodné hľadať produkty, ktoré nielenže chránia pred UV žiarením, ale tiež poskytujú hydratáciu a prípadne ďalšie anti-aging výhody. Dôležité je, aby produkt obsahoval širokospektrálny ochranný faktor, čo znamená, že chráni pred UVA aj UVB žiarením. Okrem toho je dobré venovať pozornosť aj textúre a zloženiu produktu. Ľahké, rýchlo sa vstrebevajúce krémy s SPF 50 sú ideálne pre každodenné použitie, pretože sa dobre vrstvia pod make-up a nemáte pocit ťažoby na pleti. Pre citlivú pleť sú vhodné produkty s hypoalergénnymi a dermatologicky testovanými formuláciami, ktoré minimalizujú riziko podráždenia.

Správna aplikácia SPF produktov pre účinnú ochranu pleti

Nakoniec, nezabudnite na správnu aplikáciu SPF produktov. Je dôležité naniesť dostatočné množstvo krému alebo lotionu na celú plochu pleti, aby bola zabezpečená úplná ochrana. Odporúča sa aplikovať SPF produkt asi 15-30 minút pred vystavením slnečnému žiareniu, aby mala pleť čas produkt absorbovať. Počas dňa je vhodné obnovovať aplikáciu každé 2 hodiny alebo častejšie, najmä ak sa potíte alebo ste boli v kontakte s vodou, čo pomáha udržať ochranný efekt na pleti. Pri aplikácii nezabúdajte ani na často prehliadané oblasti ako sú uši a krk, kde sa tiež môžu vyskytnúť spáleniny od slnka. Vybrať si správny produkt s vysokým SPF, ako je SPF 50, je kľúčové pre udržanie zdravej a chránenej pleti, predovšetkým v období intenzívneho slnečného žiarenia.

Efektívne riešenia pre mastnú pleť po SPF aplikácii

Po nanesení SPF niektoré typy pleti, najmä mastná pleť, môžu zažívať zvýšený lesk. Na riešenie tohto problému ponúkame v našom e-shope FLAWLESS - Zmatňujúci púdrový make-up v niekoľkých odtieňoch, ako aj BYE-BYE - Zmatňujúci transparentný púder. Tieto produkty sú navrhnuté na absorbovanie nadmerného oleja a zabezpečujú dlhotrvajúci matný efekt bez pocitu ťažkosti. Zmatňujúci púdrový make-up poskytuje aj dodatočnú vrstvu ochrany a fixácie make-upu, čím vám umožňuje udržať svieži vzhľad pleti počas celého dňa. Transparentný púder je ideálny pre rýchlu úpravu a zanecháva pleť matnú a bez lesku. Preskúmajte našu ponuku a objavte produkty, ktoré vám pomôžu udržať pokožku v rovnováhe po aplikácii SPF.

Slová na záver

Zrelá pleť si vyžaduje špeciálnu starostlivosť a dostatočnú ochranu pred slnečným žiarením. Produkty s SPF 15 poskytujú základnú ochranu, používať ich môžete celoročne, avšak pre maximálnu ochranu a prevenciu pred poškodením pleti počas letných mesiacov je dôležité používať produkty s SPF 50. Vyberte si z našej ponuky krémov ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám a udržiavajte svoju pleť krásnu a zdravú.

Nezabudnite sa preto prihlásiť na odber nášho newsletteru, aby vám neunikli žiadne novinky zo sveta krásy a exkluzívne výhody iba pre našich zákazníkov. 

Kedykoľvek sa nám ozvite a radi vám s nákupom pomôžeme.

☎️0910 222129

💻podpora@beligo.sk

Team Beligo ®

18. June 2024