EUR
CZK

Blog

6 najhorších letných chýb v starostlivosti o pleť (a tipov, ako ich opraviť)

11. July 2024

Keď teplota stúpa a slnko svieti jasnejšie, naša rutina starostlivosti o pleť si vyžaduje trochu zvýšenej pozornosti, aby sme držali krok so sezónnymi zmenami. Leto prináša pre našu pokožku svoje vlastné výzvy, od zvýšeného vystavenia slnku až po vyššiu vlhkosť . Aby sme vám pomohli bezchybne prechádzať touto sezónou, poďme sa ponoriť do piatich najhorších letných chýb v starostlivosti o pleť a ako ich môžete opraviť: 

Letné chyby a tipy v starostlivosti o pleť

1. Začnite ráno opaľovacím krémom, aj keď je zamračené

Vystavenie UV žiareniu starne vašu pokožku rýchlejšie ako čokoľvek iné, čím sa spustí kaskáda voľných radikálov, ktoré vedú k stareckým škvrnám, vráskam, jemným líniám a ochabnutiu pokožky. Azda najzásadnejšou chybou, ktorú ľudia v lete robia, je neuprednostňovanie opaľovacích krémov. UV žiarenie je v tomto období najsilnejšie, čo vedie k spáleniu, predčasnému starnutiu a zvýšenému riziku rakoviny kože. Uistite sa, že používate širokospektrálny opaľovací krém s SPF 30 alebo vyšším a aplikujte každé dve hodiny, najmä ak sa potíte alebo plávate. Vyberte si ľahké, nekomedogénne zloženie pre vašu tvár a vodeodolné pre outdoorové aktivity. Viac o SPF ochrane počas leta v našom článku: Slnečná ochrana pre zrelú pleť.

Tip: Zaraďte opaľovací krém do svojej každodennej rutiny tak, že ho nanesiete vo veľkom množstve po hydratačnom kréme a pred make-upom. Vrstva s  našim make-up Youth Defense Ochrana mladosti alebo Flawless Zmatňujúci púdrový prírodný make-up,  aby poskytla ďalšiu vrstvu ochrany a udržala mastnú pleť matnú a sviežu. Majte v taške opaľovací krém v cestovnej veľkosti, aby ste ho mohli rýchlo opraviť počas dňa. 

1720703332-makeup.png

2.  Neupravujete si rutinu starostlivosti o pleť

Potreby vašej pleti sa menia s ročným obdobím, takže držať sa rovnakej rutiny starostlivosti o pleť po celý rok nemusí byť efektívne. Produkty , ktoré dobre fungujú v zime, sa môžu v lete zdať príliš ťažké alebo mastné, čo vedie k upchávaniu pórov a vyrážkam.

Tip: Prejdite na ľahšie prípravky, ako sú gélové čistiace prostriedky, bezolejové hydratačné krémy a gélové séra ako Miracle Super Serum 7v1 s fermentovaným ženšenom a antioxidantmi na boj proti voľným radikálom zo zvýšeného vystavenia slnku. 

3.  Nadmerná exfoliácia

Horúce počasie znamená viac potenia, mastnoty a odumretých kožných buniek, a preto viac príležitostí na vyrážky a nárazy.  Peeling vyhladzuje vašu pokožku odstránením odumretých buniek, ale preháňanie môže zbaviť esenciálne oleje a narušiť kožnú bariéru, najmä v lete. To môže viesť k podráždeniu, začervenaniu a zvýšenej citlivosti na slnko .

Tip: Obmedzte peeling na 1-2 krát týždenne na podporu bunkovej výmeny a tvorby kolagénu. Vyhnite sa tvrdým fyzickým exfoliantom, najmä ak trávite veľa času vonku. Viac  o používaní peelingov v našom článku: Peelingom zbavíme pleť odumretých buniek a opäť dodáme pleti jas.

1720703332-peelingy.jpg

4.  Odlupovanie kože pri spálení slnkom a starostlivosti po opaľovaní

Kontrola poškodenia je vašou najvyššou prioritou,  napriek vášmu najlepšiemu úsiliu sa vám podarilo spáliť. Aj keď je lákavé odlupovať odlupujúcu sa kožu, nerobte to. Mŕtva koža je stále pripojená k živej koži. Keď odstránite odumretú kožu, vytvoríte si bolestivú ranu, ktorá môže viesť k zjazveniu a hyperpigmentácii. 

Tip:  Namiesto vyberania a šúpania pokožku upokojte a ozdravte gélom z aloe, ktorý je dostupný v každej lekárni. 

5.  Extra hydratácia

Mnoho ľudí predpokladá, že ich pokožka je v lete dostatočne hydratovaná v dôsledku vyššej vlhkosti, ale klimatizácia, vystavenie slnku a zvýšené outdoorové aktivity môžu skutočne dehydratovať vašu pokožku . Nedostatok hydratácie môže viesť k mdlosti, jemným líniám a nerovnomernej pleti.

Tip: Pite veľa vody počas dňa, aby bola vaša pokožka hydratovaná zvnútra. Použite ľahký hydratačný krém s prísadami ako kyselina hyalurónová na uzamknutie vlhkosti bez pocitu ťažkosti. Zvážte použitie našej hydratačnej pleťovej vody počas dňa na osvieženie.

1720703333-voda-v-spreji.png

6. Noste klobúky a slnečné okuliare

Pokožka okolo očí je tenšia a jemnejšia ako na iných častiach tváre a práve tu je starnutie najpozoruhodnejšie. Slnečné okuliare sú nevyhnutné na ochranu očí pred UV žiarením, zníženie oslnenia a zachovanie zrakového komfortu počas slnečných letných mesiacov. Pri výbere slnečných okuliarov sa rozhodnite pre šošovky s označením UV400 alebo 100% UV ochrana. Dizajnové slnečné okuliare môžu stáť priveľa, no nie vždy to znamená, že dostanete ochranu, ktorú potrebujete. 

Na našom beauty blogu vám pomáhame starať sa o vašu pokožku. Letná starostlivosť o pleť je predovšetkým o ochrane, hydratácii a prispôsobení vašej rutiny požiadavkám sezóny. Tým, že sa vyhnete týmto bežným chybám a prijmete navrhované opravy, môžete udržať svoju pokožku zdravú, žiariacu a chránenú počas slnečných mesiacov. 

Pamätajte, že zdravá a krásna pleť je predovšetkým pleť zdravá.

Ak si neviete poradiť samy, kedykoľvek sa nám ozvite a radi vám s nákupom pomôžeme.

☎️0910 222 129

💻podpora@beligo.sk

Team Beligo ®

11. July 2024